Van slagerij naar cafetaria: het pand aan de Woltersweg in Hengelo werd omgetoverd tot Cafetaria De Engel. Aan ons de taak om de bakwand te realiseren. De keuze viel al snel op FryLogic vanwege de energiezuinigheid. De uitgekiende frituurtechnologie zorgt voor een redement van 94%. Daarmee kan tot wel 70% op energiekosten worden bespaard ten opzichte van een conventionele frituuroven.
Fry Logic
De bakwand is ruim 3,5 meter lang en voorzien van handige inbouwopties. Zoals de verwarmde scoop waardoor uitgelekte patat goed warm blijft. Voor het warmhouden van sauzen zijn de bain maries overdwars geplaatst, hierdoor blijft extra werkruimte aan de voorkant vrij. Aan de rechterzijde is bewust voor een spiegelbakplaat gekozen. Deze bakplaat is geschikt voor meerdere bereidingen omdat er geen geur- en smaakoverdracht plaatsvindt. De bakwand is voorzien van twee ketels voor friet en één voor snacks. Dit geeft voldoende capaciteit om ook tijdens piekmomenten efficient te werken. Verder is de bakwand voorzien van een vetfilterinstallatie voor het eenvoudig filteren en verplaatsen van frituurvet.
Ook aan de looks is gedacht. De totale bakwand is voorzien van led verlichting voor een goed verlichte werkplek en het front panel is naar wens gepersonaliseerd in een kleur naar keuze.