De bedrijfskeuken van Gemeente Roosendaal is groots aangepakt en werd opnieuw ontworpen en ingericht om zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een geweldige werkplek te geven. Het resultaat mag er zijn, een ruime Hakvoort keuken die ook een mooie inkijk biedt aan het personeel dat komt lunchen.
“HAKVOORT LEVERT KWALITEIT”
“Het beeld dat we voor ogen hadden met de keuken is goed uitgewerkt door Hakvoort. Onze wensen en eisen met betrekking tot het personeel, zijn helemaal doorgevoerd. Het maatwerk met ruimte voor iedereen.” - Gemeente Roosendaal
Inclusieve werkplek
Gemeente Roosendaal heeft een ruim pand waar inmiddels ruim 700 mensen werken. De gemeente wil het thuisgevoel extra benadrukken zodat de medewerkers zich gehoord en gezien voelen. Toen het gebouw verbouwd moest worden, was het niet meer dan logisch dat ook het restaurant en de keuken grondig aangepakt zouden worden. Daarbij moest het interieur uitnodigend en letterlijk en figuurlijk laagdrempelig en toegankelijk zijn. Het mocht niet een standaard bedrijfskantine worden.
De keuken wordt gerund door mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zij verzorgen de lunch, houden de keuken schoon en staan de gasten te woord. Dit was dan ook de hoofdreden om de keuken zo ruim en toegankelijk – in de breedste zin van het woord – op te zetten. Het personeel van de gemeente vindt het leuk dat alles heel open is en dat je de keuken in kunt kijken. De gedachte en insteek achter het concept is zeer duidelijk zichtbaar tot tevredenheid van de klant.
In de keuken werd ook groot onderhoud gepleegd. Apparatuur moest vernieuwd worden en de spoelkeuken werd ook helemaal aangepakt. Er is een werkeiland gerealiseerd waar veel aan gedaan kan worden qua bereiding. De hele opzet van de keuken is ruim en wederom toegankelijk. Het keukenpersoneel heeft veel ruimte om te bewegen. Hierdoor is efficiëntie en een prettige werkomgeving gegarandeerd. Hakvoort heeft hiervoor de indeling bedacht en de verschillende afmetingen voor de keukens bepaald. Ook is er nagedacht over routing en waar de verschillende essentiële onderdelen komen te staan.
De spoelkeuken is in praktische hoekopstelling neergezet en van alle gemakken voorzien. De doorschuifvaatwasser en extra opbergruimte zijn zodanig geplaatst dat er geen ophoping van afwas hoeft te ontstaan. Dat de gasten zelf hun vaat terugbrengen en het afval ook zelf kunnen scheiden, helpt daar ook bij.
Opgeruimd staat netjes
De algehele sfeer van zowel het restaurant als de keuken is ontspannen, ruim en prettig om in te zijn. Alles is zichtbaar en de gasten worden op een logische manier langs de balie en opruimhoek geleid om zo een overzichtelijke flow en opgeruimd restaurant te garanderen.