Het Aristo Utrecht Lunetten meeting center onderging een complete make-over. Ook de keuken in het restaurant ging volledig op de schop. Aan ons de taak om – al tijdens de verbouwing – mee te denken over de keukeninrichting. Een goed voorbeeld van een project waarbij wij in alle facetten nauw betrokken zijn geweest. Van eerste ruwe schets tot installatie van de keuken. De keuken die wij realiseerden bestaat uit niet één, maar uit meerdere ruimtes. Via een gang zijn alle ruimten aan elkaar verbonden waarbij werkprocessen zoveel mogelijk gesplitst zijn.
WARME EN KOUDE KEUKEN
In het inpandige restaurant Aristo Kitchen schuiven gasten aan voor ontbijt, een uitgebreide lunch, koffie en thee en zelfs een culinair diner. Dat vraagt veel van de keuken. Om voldoende capaciteit te bieden is de warme keuken voorzien van twee warme uitgiftes en uitgerust met krachtige Zanussi apparatuur. Slimme warmhoudoplossingen – zoals de warmhoudlade van Moduline – helpen om efficiënt te werken. Het vlees kan ruim van te voren bereid worden en urenlang perfect op temperatuur en smaak gehouden worden in de warmhoudlade. Dat maakt snel schakelen tijdens de ‘spitsdrukte’ mogelijk. Pal naast de warme keuken bevindt zich de koude keuken die via een smalle doorgang te bereiken is. Deze keuken is uitgerust met meerdere rvs werktafels en spoeltafels waardoor alle ruimte wordt geboden om prettig te werken.
KOELINGEN
De nieuw geleverde koel- en vriescellen zijn in een andere ruimte gesitueerd en hebben wij voorzien van voldoende rekwerk om goed overzicht op de voorraad te hebben. De ruime koelingen bieden voldoende opslagruimte voor de grote voorraad.
VOLDOENDE VAATWASKRACHT
In een restaurant waar gasten de hele dag door aanschuiven, komt de vuile vaat doorlopend de spoelkeuken binnen. In de spoelkeuken hebben wij daarom een korventransportmachine van Meiko gerealiseerd. Een echte krachtpatser waardoor de vuile vaat snel weggewerkt is. Vooral in combinatie met de aan- en afvoertafels kan er snel, veilig en ergonomisch gewerkt worden.